Dom kulture Studentski grad

Dom kulture Studentski grad

Dom kulture "Studentski grad" je ustanova studentske kulture koja se nalazi u jednom od najvećih kampusa u regionu – u srcu Studentskog grada na Novom Beogradu. Na repertoaru naše kuće svakodnevno se nalaze filmovi, pozorišne predstave, kvalitetni koncerti, izložbe, književne večeri, radionice i predavanja, razgovori i debate o aktuelnim i popularnim naučnim i društvenim temama. 

U Domu kulture "Studentski grad" (DKSG) godišnje se realizuje preko osam stotina različitih programa sa gotovo tri stotine hiljada posetilaca, a bogata biblioteka upiše godišnje par hiljada članova. Stoga se može reći da je DKSG po raznovrsnosti, obimu, brojnosti i dometima ostvarenih programa, jedna od vodećih ustanova kulture u zemlji. 

DKSG je poseban i po brojnim radionicama, pa je tako kroz škole glume, pevanja, sviranja, kreativnog pisanja, slikanja, filmske režije, učenja jezika, digitalne pismenosti, i brojne druge, prošlo hiljade polaznika, a neki od njih danas su poznati i uspešni umetnici, naučnici, kreativci, lideri u svojim oblastima.

Dom kulture „Studentski grad“ (DKSG) otvoren je 24. maja 1974. godine.  Osnivač Doma kulture bio je Univerzitet u Beogradu i Univerzitetski odbor Saveza Studenata Beograda, a u skladu sa Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, donetim 1992. godine, DKSG je postao ustanova učeničkog i studentskog standarda, dok su osnivačka prava preneta na Vladu Republike Srbije. Danas je DKSG  pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Sama zgrada Doma kulture "Studentski grad" predstavlja biser arhitekture jugoslovenskog modernizma, a brojni programi se realizuju unutar kompaktne i funkcionalne celine koju je projektovao arhitekta Milan Mitrović, sa dve bioskopske sale, galerijskim prostorima, bibliotekom, arhivom, dva kluba i nizom drugih sadržaja.  

Zvanično ustanova studentske kulture, DKSG je više od toga – mesto gde su obrazovanje i umetnost dostupni svima, pre svega studentima, ali i široj publici, gde se neguje spoj prosvećenosti, debate, kritičkog mišljenja i kreativnosti, duh saradnje, učenja i solidarnosti.

(Izvor: www.dksg.rs)

Tovább 11070 Novi Beograd, Bulevar Zorana Đinđića 179

Dom kulture Studentski grad

6 esemény


Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!


Tisztelt Felhasználónk!

A felhasználói élmény növelése érdekében oldalunk cookie-kat használ. Oldalunk használatával ön beleegyezik a cookie-k használatába.

Rendben