Dom kulture Studentski grad

Dom kulture Studentski grad

Dom kulture "Studentski grad" je ustanova studentske kulture koja se nalazi u jednom od najvećih kampusa u regionu – u srcu Studentskog grada na Novom Beogradu. Na repertoaru naše kuće svakodnevno se nalaze filmovi, pozorišne predstave, kvalitetni koncerti, izložbe, književne večeri, radionice i predavanja, razgovori i debate o aktuelnim i popularnim naučnim i društvenim temama. 

U Domu kulture "Studentski grad" (DKSG) godišnje se realizuje preko osam stotina različitih programa sa gotovo tri stotine hiljada posetilaca, a bogata biblioteka upiše godišnje par hiljada članova. Stoga se može reći da je DKSG po raznovrsnosti, obimu, brojnosti i dometima ostvarenih programa, jedna od vodećih ustanova kulture u zemlji. 

DKSG je poseban i po brojnim radionicama, pa je tako kroz škole glume, pevanja, sviranja, kreativnog pisanja, slikanja, filmske režije, učenja jezika, digitalne pismenosti, i brojne druge, prošlo hiljade polaznika, a neki od njih danas su poznati i uspešni umetnici, naučnici, kreativci, lideri u svojim oblastima.

Dom kulture „Studentski grad“ (DKSG) otvoren je 24. maja 1974. godine.  Osnivač Doma kulture bio je Univerzitet u Beogradu i Univerzitetski odbor Saveza Studenata Beograda, a u skladu sa Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, donetim 1992. godine, DKSG je postao ustanova učeničkog i studentskog standarda, dok su osnivačka prava preneta na Vladu Republike Srbije. Danas je DKSG  pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Sama zgrada Doma kulture "Studentski grad" predstavlja biser arhitekture jugoslovenskog modernizma, a brojni programi se realizuju unutar kompaktne i funkcionalne celine koju je projektovao arhitekta Milan Mitrović, sa dve bioskopske sale, galerijskim prostorima, bibliotekom, arhivom, dva kluba i nizom drugih sadržaja.  

Zvanično ustanova studentske kulture, DKSG je više od toga – mesto gde su obrazovanje i umetnost dostupni svima, pre svega studentima, ali i široj publici, gde se neguje spoj prosvećenosti, debate, kritičkog mišljenja i kreativnosti, duh saradnje, učenja i solidarnosti.

(Izvor: www.dksg.rs)

Nastavite Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd

Dom kulture Studentski grad

1 događaja


Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati