Program


Večeras je naša fešta
3

Večeras je naša fešta

„VEČERAS JE NAŠA FEŠTA…“
Veče dalmatinskih pesama

 more

Current eventsINFO ORGANIZATORA (29.09.2020):

Koncert “Večeras je naša fešta“ zakazan za 03.10.2020. se otkazuje do daljnjeg.

INFO (16.03.2020):

Koncert “Večeras je naša fešta- veče dalmatinskih pesama”, zakazan za 22.3.2020. u Sava Centru u Beograd, radi novonastale situacije te odluke Vlade Srbije se odgađa na novi termin .

NOVI TERMIN KONCERTA "VEČERAS JE NAŠA FEŠTA" JE 03.10.2020. SA POČETKOM U 20 ČASOVA u SAVA CENTRU.

ULAZNICE kupljene za 22.3.2020. važiće i za novi datum - 03.10.2020.„VEČERAS
JE NAŠA FEŠTA…“

Veče dalmatinskih pesama

03.10.2020. SAVA CENTAR, Beograd

 

Za sve ljubitelje klapske muzike dolazi još jedna muzička poslastica. Ovog oktobra u Sava Centru sprema se veče posvećeno tradicionalnoj i savremenoj klapskoj pesmi koju će svojim glasovima i instrumentima uveličati predstavnici klapskog pevanja. Svoju interpretaciju lokalne tradicije prikazaće kroz prizmu savremenog, pop izražaja koji predstavlja novi smer razvoja dalmatinskog klapskog pevanja. 

Ove godine na večeri dalmatinskih pesama u Sava Centru nastupaju:

KLAPA CAMBI

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svetu klapske muzike. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inostranstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnom nivou klapskog izvođenja i odličnom prijemu kod publike. Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potiče od splitske plemićke porodice Cambi koja je imala svoje posede na području cele Dalmacije. Klapa od 2007. godine deluje sa sedištem u Splitu.

Jedna od najnagrađivanijih i najpopularnijih dalmatinskih klapa doživela je kroz svoju istoriju brojne promj+ene. Istovremeno klapa Cambi započinje saradnju sa Gibonnijem što je označeno kao revolucionarna prekretnica u klapskom svetu koja je odredila budući tok delovanja klapskih skupina. Oni time prestaju izvoditi isključivo tradicionalne pesme, a obradama popularnih pesama mnogo mladih postaje istinskim zaljubljenicima klapske muzike što je dovelo do osnivanja velikog broja novih, kvalitetnih klapskih skupina.

 

KLAMPA KUMPANJI

Klapa Kumpanji osnovana je 1995. godine u Blatu na Korčuli i od tada beleži brojna snimanja i uspešne koncerte u raznim gradovima, dvoranama, televizijskim i radio emisijama širom Hrvatske i Evrope. Osim dominantnog a capella pevanja, klapa ima svoj mali mandolinski sastav. U klapi „Kumpanji“ peva 9 pevača, od toga ih 5 svira, a u sastavu su 3 mandoline, solo gitara, ritam gitara i bas gitara.Uz brojne i česte nastupe u Sloveniji, dobitnici su prve nagrade žirija međunarodnog festivala zborova u Veroni 1999. godine, a prva su i jedina klapa koja je nastupila u srcu Europske Unije u Bruxellesu, Berlaymont 2006. godine. Pesme i izvedbe klape „Kumpanji“ već dugi niz godina slušaju i nagrađuju razni žiriji i publike mnogih hrvatskih festivala. Vlasnici su više od trideset nagrada i priznanja sa festivala.

 

TRIO GUŠT

Trio Gušt svoje korene ima u splitskom KUD-u Filip Dević u čijem su narodnom orkestru svirali Želimir Dundić i Rade Konstantinović. Želimir je svirao violinu i mandolinu, a Rade harmoniku. Uz gitaristu Željka Cvitanovića osnovali su trio 1982. i počeli nastupati izvan KUD-a. Od 1983. nose ime "Trio Gušt". Gitaristi su se često menjali do 1989. kada im se pridružuje Gordan Šegvić koji postaje stalni član tria. Sva trojica su muzički obrazovani, a iskustvo su osim u KUD-ovim sticali u raznim muzičkim sastavima, orkestru HNK-a itd.

Izvode muziku iz Hrvatske i okolnih zemalja, što im je dodatni kvalitet i posebnost. Majstori su scenskog nastupa. "Gušt svira sve vrste popularne muzike, a njihova posebnost leži u činjenici što na dva načina interpretiraju muziku. Prvi, električni, namenjen je za izvođenje prvenstveno plesne muzike, a drugi je onaj akustični, uživo.

 

Ulaznice dostupne preko sistama Tickets.rs.

(Izvor: Scena pro 7 d.o.o.)

Suggestions


Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Belgrade

Nick Cave & The Bad Seeds have rescheduled their European and UK Tour…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

ZDRAVKO ČOLIĆ

„VEČERAS JE NAŠA FEŠTA…“ Veče dalmatinskih pesama

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs! When click on "SUBSCRIBE" button, user accepts to receive Tickets.rs e-mail news.

Dear Customer,

This site uses cookies to enhance the user experience. Using our site you agree to the use of cookies. Privacy Policy

Accept