Program


HOR SRETENJSKOG MANASTIRA; MOSKVA

HOR SRETENJSKOG MANASTIRA; MOSKVA

Након што су у октобру прошле године из оправданих разлога морали да одложе концерт, Хор Сретењског манастира из Москве са радошћу најављује наступ у великој дворани Сава Центра у мају месецу ове године, где ће поред уобичајеног репертоара духовних песама изводити и традиционалне руске народне и ратне песме и најлепше руске романсе.

ХОР СРЕТЕЊСКОГ МАНАСТИРА ИЗ МОСКВЕ

17. мај велика дворана Сава Центра, почетак у 19,30 часова

Након што су у октобру прошле године из оправданих разлога морали да одложе концерт, Хор Сретењског манастира из Москве са радошћу најављује наступ у великој дворани Сава Центра у мају месецу ове године, где ће поред уобичајеног репертоара духовних песама изводити и традиционалне руске народне и ратне песме и најлепше руске романсе.

 

Хор Сретењског манастира много пута је наступао у Кремљу пред страним делегацијама и гостима председника Руске Федерације.

Обзиром да на наступе у иностранству хор одлази само у изузетним приликама са поводом, ово је јединствена прилика да их публика у Србији види и чује ван зидина манастира. 

 Од 2005 године, хорСретењског манастира јепостао главни хор који прати службе Његове Светости Патријарха и његове пасторалне посете епархији Руске православне цркве у Русији и иностранству. 

Такође остао је упамћен и њихов наступ на отварању зимских Олипијских игара у Сочију где су наступили са највећом оперском звездом данашњице Аном Нетребко.

Прву и једину светску турнеју су одржали 2007 године поводом обједињења Руске православне цркве и тада су наступали САМО у највећим градовима света међу којима су Њју Јорк , Сиднеј , Париз , Лондон, Берлин , Мадрид , Токијо , Пекинг …

Познат је цитат лондонског Гардијана да је то хор који изгледа као сваки други хор све док не почну да певају што у моменту изазива талас необичног звука, снагу и емоцију.

Репертоар хора, пореддуховнемузике, садржи и најпознатије руске песме ,песме у славу отаџбинског рата и популарне и познате руске романсе које чине основу препознатњивости руске музике.    

Основу хора чине монаси и дипломци Московског теолошког факултета и Академије. Не мање важан део тима су и певачи из Московске академије за хорску уметност, Московског конзерваторијума и московске Музичке академије.

Хорске наступе еминентни критичари с правом називају "музичке литургије", без обзира на садржај репертоара.Снага њихових гласова и музикалност коју имају у себи, доноси емоцију слушаоцима који у том тренутку могу осетити сву ширину и топлину словенске руске душе и духовности.

То је ново "прочитавање" :непоновљив, продуховљени начин извођења, који омогућава савременој публици да их чује и осети духовну сушитину песме било да je народна,патриотска, маршевска ...

Састав и избор гласова хораСретењског манастира нема премца у свету и то је свакако заслуга диригента хора - Никона Степановича Жиле, заслужног уметника Русиjе, дипломираног музичара Руске музичке академије, који потиче из свештеничке породице.

24 солисте, чији музички ниво је без премца, са равнотежом својих украсних певачких гласова, чине хор Сретењског манастира феноменом светске музике.Спој њихових гласова у један тон, носи невероватну снагу и прецизност у певању што за слушаоца чини једно ново уметничко искуство.

Цене улазница ће бити 2500 , 2100 и 1800 динара

 

 

 

 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

Neprikosnovena pevačka legenda, najveće ime naše pop muzike Zdravko Čolić održaće u subotu…

PERPETUUM JAZZILE, svetska vokalna ekstaza, vraća se u Beograd u Sava Centar ,…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati