Program


FEST 2020 - TELO HRISTOVO
6

FEST 2020 - TELO HRISTOVO

Dvadesetogodišnjak Danijel doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade. Iako ga zločin koji je počinio sprečava da pristupi formalnom izučavanju hrišćanstva, on ne odustaje od svog sna i odlazi u mali grad da oproba sreću u onome što zaista voli.

TELO HRISTOVO

Boże Ciało / Corpus Christi

 

Poljska, Francuska / 2019 / 115’

 

Drama

 

FEST Fokus 

Dvadesetogodišnjak Danijel doživljava duhovnu transformaciju u pritvoru za mlade. Iako ga zločin koji je počinio sprečava da pristupi formalnom izučavanju hrišćanstva, on ne odustaje od svog sna i odlazi u mali grad da oproba sreću u onome što zaista voli.

 

 

Režija:

Jan Komasa 

Scenario:

Mateusz Pacewicz 

Fotografija:

Piotr Sobociński Jr 

Montaža:

Przemysław Chruścielewski 

Muzika:

Galperin Brothers 

Uloge:

Bartosz Bielenia, Eliza Rycembel, Aleksandra Konieczna, Tomasz Ziętek, Leszek Lichota, Łukasz Simlat 

Producenti:

Aneta Hickinbotham, Leszek Bodzak 

Produkcija:

Aurum Film 

Distributer:

Five Stars

 

JAN KOMASA

Poljski reditelj Jan Komasa studirao je režiju na Visokoj državnoj školi za film u Lođu. Njegov kratki film “Drago mi je što te vidim” svetsku premijeru imao je u programu Cinefondation festivala u Kanu gde je osvojio treću nagradu. Igrani debi, Suicide Room, premijerno je prikazan u selekciji Panorama festivala u Berlinu i imao je više od 800.000 gledalaca u poljskim bioskopima. Za njegov drugi film, ratni blokbaster Varšave ‘44, prodato je više od 1,8 miliona karata. Treći igrani film, “Telo Hristovo” osvojio je više od 30 nagrada na festivalima širom sveta, nakon čega ga je samo u Poljskoj videlo više od 1,4 miliona gledalaca

  

Filmografija:

2014 Miasto 44 / Warsaw ’44 / Varšava 1944.

2011 Sala samobójców / Suicide Room / Soba samoubica

 

Festivali:

2019 – Venecija, Toronto, Čikago, Poljski filmski festival / Venice Film Festival - Giornate degli Autori, Toronto International Film Festival, Chicago International Film Festival, Polish Film Festival

 

Nagrade:

2019 – Venice Film Festival - Edipo Re Award, Chicago International Film Festival - Silver Hugo for Best Actor Best Actor (Bartosz Bielenia), Polish Film Festival - Audience Award fot Best Film, Best Director, Best Screenplay, Best Supporting Actress (Eliya Rycembel), Stockholm Film Festival - Best Actor (Bartosz Bielenia) 

 

Šta je prava vera a šta lažna, pitanje je koje se provlači kroz dramu “Corpus Christi” poljskog reditelja Jana Komasa, a njen mračni intenzitet kanališe se u dinamično fizičku, divlju izvedbu talentovanog mladog glumca Bartoša Bielenija.

Dejvid Runi, Holivud Reporter

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

MARIJA ŠERIFOVIĆ – Druga strana ploče vol.2

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati