Program


FEST 2020 - RADIOAKTIVNO
3

FEST 2020 - RADIOAKTIVNO

Priča o naučnim i romantičnim strastima Marije Kiri i Pjera Kirija i o odjeku njihovih otkrića tokom 20. veka.

RADIOAKTIVNO

Radioactive

 

Velika Britanija, Mađarska / 2019 / 109’

 

Biografska drama

 

FEST 48 

Priča o naučnim i romantičnim strastima Marije Kiri i Pjera Kirija i o odjeku njihovih otkrića tokom 20. veka.

 

 

Režija:

Marjane Satrapi 

Scenario:

Jack Thorne 

Fotografija:

Anthony Dod Mantle 

Montaža:

Stéphane Roche 

Muzika:

Evgueni Galperine, Sacha Galperine 

Uloge:

Rosamund Pike, Sam Riley, Anya Taylor-Joy, Aneurin Barnard, Simon Russell Beale 

Producent:

Tim Bevan, Eric Fellner, Paul Webster 

Produkcija:

Shoebox Films, Working Title Films 

Distributer:

Blitz Film & Video

 

MARĐAN SATRAPI / Marjane Satrapi

Marđane Satrapi je rođena u Raštu, u Iranu. Iranskog je porekla, ali je francuska spisateljica, ilustratorka, filmska rediteljka i autor dečijih knjiga. Širom sveta je postala poznata po svojoj autobiografskoj grafičkoj noveli Persepolis, koja je objavljena u Francuskoj u četiri dela, od 2000. do 2003. Novela opisuje njeno detinjstvo u Iranu i doba adolescencije u Evropi. Persepolis je adatpiran u animirani film istog naziva. Prikazan je u Kanu 2007. i osvojila Specijalnu nagradu žirija. Za ovaj film Marđan je napisala scenario i režirala ga u saradnji sa Vensanom Paronoom. Satrapi i Parono su nastavili saradnju i na drugom filmu, igranoj adaptaciji Piletina sa šljivama 2011. Godine 2014. snima horor-triler komediju Glasovi, a Radioaktivno je njen peti film.

 

 

Filmografija:

2019 Radioactive / Radiaktivno

2014 The Voices / Glasovi

2012 La bande des Jotas / Gang of the Jotas

2011 Poulet aux prunes / Chicken with Plums / Piletina sa šljivama

2007 Persepolis

 

Festivali:

2019 Toronto, Cirih / Toronto International Film Festival, Zurich Film Festiva

 

 

IZVODI IZ KRITIKA

Marija Kiri najzad je dobila svoj prezaduženi biografski film - dramu koja se proteže kroz ceo vek, osvetljenu kreativnim čudima Marđane Satrapi

Emi Nikolson, Varajeti

 

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

ANDRE RIEU SE VRAĆA PRED SRPSKU PUBLIKU! Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa,…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati