Program


FEST 2020 - PODSTREKIVANJE
6

FEST 2020 - PODSTREKIVANJE

Godine 1993. izraelski premijer Jicak Rabin najavljuje potpisivanje sporazuma iz Osla, čiji je cilj postizanje trajnog mira između Izraelaca i Palestinaca posle decenija nasilja. Jigal Amir, student prava i revnosni ortodoksni Jevrejin, ne može da veruje da lider njegove zemlje želi da prepusti Palestincima teritoriju za koju on, kao i mnogi drugi, misli da Božjom voljom pripada Izraelcima.  više

PODSTREKIVANJE

INCITEMENT

 

Izrael / 2019 / 123’

 

Triler

 

FEST Fokus 

Godine 1993. izraelski premijer Jicak Rabin najavljuje potpisivanje sporazuma iz Osla, čiji je cilj postizanje trajnog mira između Izraelaca i Palestinaca posle decenija nasilja. Jigal Amir, student prava i revnosni ortodoksni Jevrejin, ne može da veruje da lider njegove zemlje želi da prepusti Palestincima teritoriju za koju on, kao i mnogi drugi, misli da Božjom voljom pripada Izraelcima. Kako se perspektiva mirnog kompromisa približava, Amir se od zadrtog političkog aktiviste pretvara u opasnog ekstremistu. Smatrajući da mu stari jevrejksi zakon daje pravo da ubije Rabina i ubeđen da mora da zaustavi potpisivanje mirovnog ugovora kako bi ispunio svoju sudbinu i spasao izraelski narod, u svom izvitoperenom umu vidi samo jedan put.

 

Režija:

Yaron Zilberman 

Scenario:

Ron Leshem, Yaron Zilberman, Yair Hizmi 

Fotografija:

Amit Yasur 

Montaža:

Shira Arad, Yonatan Weinstein 

Muzika:

Raz Mesinai 

Uloge:

Yehuda Nahari Halevi, Amitay Yaish Ben Ousilio, Anat Ravnitzki 

Producent:

Ruth Cats, Sharon Harel, Ron Leshem, Tamar Sela, David Silber, Yaron Zilberman 

Produkcija:

Metro Communications, Opening Night Productions, Mountaintop Productions

 

 

JARON ZILBERMAN / YARON ZILBERMAN 

Jaron Zilberman je diplomirao i završio master studije na Tehnološkom institutu u Masačusetsu. Njegov prvi film, nagrađivani dugometražni dokumentarac Watermarks imao je uspeha i u Severnoj Americi i na međunarodnom planu. Zilberman je režirao, bio koautor scenarija i producirao svoj debitantski igrani film Bivši kvartet, koji je prvi put prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, gde je prihvaćen s oduševljenjem, posle čega je distribuiran širom sveta. Podstrekivanje, njegov treći film, prikazan je na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2019. godine i dobio je nagradu Ofir za najbolji film.

 

Filmografija:

2019 Incitement / Podstrekivanje

2012 A Late Quartet / Bivši kvartet

2004 Watermarks (documentary)

 

Festivali:

2020 Palm Springs / Palm Springs International Film Festival

2019 Toronto, London, Cirih / Toronto International Film Festival, BFI London Film Festival, Zurich Film Festival

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

LARA FABIAN

Štark Arena, Beograd

Sa više od 20 miliona albuma prodatih širom sveta, Lara Fabian se vraća…

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA U BEOGRAD DONOSI MAGIJU NORDIJSKOG FOLKA

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati