Program


FEST 2020 - OSINJA MREŽA
8

FEST 2020 - OSINJA MREŽA

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kubanske grupe sa Floride, sastavljene od protivnika režima Fidela Kastra, izvele su žestoke napade na Kubi, bacajući bombe na hotele i ubijajući nedužne ljude na plaži. U znak odmazde, kubanska vlada ubacuje u ove terorističke grupe elitnu grupu špijuna da bi ih razbila iznutra.  više

OSINJA MREŽA

WASP NETWORK

 

Francuska, Španija, Belgija / 2019 / 123’

 

Triler

 

Gala 

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kubanske grupe sa Floride, sastavljene od protivnika režima Fidela Kastra, izvele su žestoke napade na Kubi, bacajući bombe na hotele i ubijajući nedužne ljude na plaži. U znak odmazde, kubanska vlada ubacuje u ove terorističke grupe elitnu grupu špijuna da bi ih razbila iznutra. Petorica od njih na kraju padaju u ruke američkih vlasti i suočavaju se sa doživotnom kaznom zatvora pod optužbom za ubistvo i špijunažu.

 

 

Režija:

Olivier Assayas 

Scenario:

Olivier Assayas 

Fotografija:

Yorick Le Saux, Denis Lenoir 

Montaža:

Simon Jacquet 

Muzika:

Eduardo Cruz 

Uloge:

Penélope Cruz, Édgar Ramírez, Wagner Moura, Gael García Bernal 

Producenti:

Charles Gillibert, Rodrigo Teixeira 

Produkcija:

CG Cinéma, Macaronesia Films, Nostromo Pictures 

Distributer:

MCF MegaCom Film

 

OLIVIJE ASAJAS / OLIVIER ASSAYAS

Olivije Asajas (1955) je francuski filmski reditelj, scenarista i filmski kritičar. Njegov film Hladna voda bio je prikazan na Filmskom festivalu u Kanu 1994. Asajasov najveći hit do danas je film Irma Vep. Godine 2011. je bio član žirija glavnog takmičarskog programa Filmskog festivala u Kanu. Njegov film iz 2012. Something in the Air prikazan je u glavnom programu festivala u Veneciji. Film iz 2014. Oblaci nad Sils Marijom takmičio se za Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu 2014. godine. Osvojio je nagradu Luj Deluk i prikupio šest nominacija za nagradu Cezar, među kojima za najbolji film, najbolju režiju i najbolji originalan scenario. U 2016. Asajas je dobio nagradu za najbolju režiju na Festivalu u Kanu za film Lični kupac. U 2017. godini je predsedavao žirijem na 70. Filmskom festivalu u Lokarnu.

 

 

Filmografija:

2019 Wasp Network / Osinja mreža

2018 Doubles vies / Non-Fiction / Dvostruki životi

2016 Personal Shopper / Lični kupac

2014 Clouds of Sils Maria / Oblaci nad Sils Marijom

2012 Après mai / Something in the Air

2008 L'heure d'été / Summer Hours

2007 Boarding Gate

2006 Paris, je t'aime (segment "Quartier des Enfants Rouges")

2004 Clean / Čista

2002 Demonlover

2000 Les destinées sentimentales

1998 Fin août, début septembre / Late August, Early September

1996 Irma Vep

1994 L'eau froide / Cold Water / Hladna voda

1993 Une nouvelle vie / A New Life

1991 Paris s'éveille / Paris Awakens

1989 L'enfant de l'hiver / Winter's Child

1986 Désordre / Disorder 

 

Festivali:

2019 Venecija, Toronto / 2019 Venice International Film Festival, Toronto International Film Festival

 

Nagrade:

2019 Deauville Film Festival - Prix du 45E festival du cinéma américain de deauville for Olivier Assayas

 

Izvor: CEBEF

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

Usled i dalje nepovoljne situacije izazvane pandemijom Kovid-19, planirani koncert Zdravka Čolića u…

Muzičar Neno Belan & njegovi Fiumens 10. i 11. novembra (20:00) u Kombank…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati