Program


ERO SA OVOGA SVIJETA - Željko Ninčić
17

ERO SA OVOGA SVIJETA - Željko Ninčić

ERO SA OVOGA SVIJETA
Ž e lj k o   N i n č i ć
Stand up
Marinko Ćutuk & Primi me!

Nakon uspešne premijere u Beogradu, na Akademiji 28, ponovo sa nama Ero sa ovoga svijeta,

Marinko Ćutuk i Primi me!

Legenda kultne “Audicije”, Željko Ninčić, sam za sebe kaže da je „Ero sa ovoga svijeta“, pa se tako zove i predstava.

Upravo ova dva lika pričaju o svojim sudbinama, o prijemnom ispitu za glumu, ali i svim drugim životnim dešavanjima. Dok Ćutuk, Ero sa ovoga sveta, govori o „našem svijetu“ i regionalnim promenama, Veseli kao Bosanac, izbeglica, priča o iskustvima po „belom“ svetu.

Naravno neće zaboraviti nešto kazati i "jedan o drugome", odnosno Hercegovac o Bosancu i Bosanac o Hercegovcu. Publika će imati priliku da se priseti nekih od legendarnih scena, ali i da se zabavi u novim.

U trajanju od preko 1,40 Ninčić je napravio zbir najinteresantnijih momenata iz svog autorskog rada, obogaćenog sa uvijek prisutnim savremenim dogadjanjima i zapažanjima, ali ovoga puta u monološkoj formi. Upravo ta forma daje jedan potpuno novi način izražavanja, kao i mogućnost drugačije interpretacije, koju mnogi ljubitelji Audicije i ove vrste humora nisu do sada doživeli.

Evo šta i sam autor kaže za svoj stand up:

„Sve teme i likovi su iz našeg okruženja. Inspiracije tu ima i previše. Predstava nikada nije ista, jer prati dogadjanja i osluškuje reakciju publike. Danas je teško nasmejati ljude i zato je zadovoljstvo kada se čuje smeh. Iako se u predstavi kritički osvrćem na  stvarnost, publika to uvek prepoznaje kao dobru nameru i nagradjuje aplauzima.“

Mišljenja je da umetnost treba i može uticati na stvaranje boljeg ambijenta za život, kao i na brisanje podela medju ljudima.

"Umetnost mora biti humana i dobronamerna rabota. U mojoj predstavi ima kritike političkih dešavanja i ličnosti, ali nikada ne prelazim granicu dozvoljenog i uvek uvažavam da su neki ljudi izabrali neke ljude. Umetnici su tu da skrenu pažnju, upozore, ali i udahnu pozitivnu energiju i tako učine ovaj život lepšim i boljim".

Kao i uvek, autor prati aktuelna dešavanja, tako da je i sam kraj u duhu toga, pa predstava završava adaptacijom čuvene pesme Alekse Šantića, “Ostajte ovde” u “Da li da ostanem ovde”?

Video: 
https://www.youtube.com/watch?v=r9StoMCPHhw

 

Izvor: OUD TARA 797 PR 

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Godinu dana nakon izuzetno uspešnog nastupa, megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov…

Nick Cave and The Bad Seeds

Štark Arena, Beograd

Beogradski koncert, koji je bio zakazan za 4. jun 2020, održaće se 15.…

Ara Malikian, violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svetske turneje, nastupiće u Beogradu, u…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati