Program


Dead Can Dance

Dead Can Dance

Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i jedinstveni muzički fenomen, vraća se beograskoj publici 12. maja 2022. godine. Nakon izuzetno uspešnog prvog susreta u našoj zemlji 2019. godine, novi koncert održaće se u Štark Areni.

Trenutni događajiDead Can Dance vraća se u Beograd na proleće 2022. godine!

    Dead Can Dance, najznačajnija svetska world music grupa, a po mišljenju mnogih i jedinstveni muzički fenomen, vraća se beograskoj publici 12. maja 2022. godine. Nakon izuzetno uspešnog prvog susreta u našoj zemlji 2019. godine, novi koncert održaće se u Štark Areni.

    Nakon 40 godina postojanja grupe, domaća publika će još jednom imati priliku da uživa u bezvremenskom i magičnom zvuku Dead Can Dance-a, u specijalnoj konfiguraciji beogradske Štark Arene.

    Iako evropska turneja, koja je najavljena za 2021. godinu i odložena zbog Covida, nije predviđala nastup u Srbiji, uz trud Charm Music-a i Beograd je dospeo na listu gradova koji će u 2022. osetiti iskonsku čar muzike Dead Can Dance-a. 

Izuzetno se radujemo povratku i turneji po Evropi u aprilu, maju i junu 2022. godine. Kao i svi, uželeli smo se živih koncerata i jedva čekamo da se vratimo na binu i sviramo za vas na nekim fantastičnim mestima sledeće godine kada to bude bezbedno. - poručili su Lisa Džerard i Brendan Peri.

    Lisa Džerard, jedan od najlepših svetskih vokala i muzički genije Brendan Peri, već generacijama ljubitelja muzike prenose svoj svet dubokog umetničkog integriteta, koji neopisivo privlači i poklonike alternativne rok muzike. Na svoj zajednički put krenuli su još 1981. godine u Melburnu, i od tada njihova muzika uspešno izbegava okove prostora, vremena i žanrova i stvara neverovatan opus inspirisan zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, severne Afrike, Mediterana i šire. Već decenijama pričaju nam neispričane priče ljudskog duha u kojima nema granica između zemalja, rasa, religija i jezika. Dead Can Dance ne stvara muziku, već magiju, koji svi mogu razumeti i osetiti.

    Iza njih je već osam studijskih i tri live albuma, i mnogo uspešnih svetskih turneja. Komponovali su muziku za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji Gladijator Rajdlija Skota. Lisa Gerrard i Brendan Perri imali su i prekide u zajedničkom radu, za vrijeme kojih su gradili uspešne solo karijere, a šest godina nakon albuma Anastasis, okupili su se 2018. godine na albumu Dionysus, a u sklopu svetske turneje nastupili su i u Beogradu 2019. godine, na koncertu koji će se dugo pamtiti.

Sledeće proleće magični Dead Can Dance karavan deli svoju magiju s publikom u Beogradu, a ulaznice za ovaj jedinstveni koncert u organizaciji Charm Music-a,  krenuće u prodaju putem Tickets.rs sistema u petak, 17. septembra, u 10 sati, po cenama od 2600 do 4500 dinara.

 

www.deadcandance.com

www.facebook.com/DeadCanDanceOfficial

www.instagram.com/dcdofficial

Izvor: Charm Music Serbia

Preporuka


André Rieu

Štark Arena, Beograd

Megapopularni dirigent i virtuoz na violini injegov Johann Strauss Orchestra najavili su povratak u beogradsku Arenu.

VK "NOVI BEOGRAD 11. APRIL"

SRC "11. APRIL", Beograd

VK "NOVI BEOGRAD 11. APRIL"

Nesvakidašnji koncert Željka Vasića pod nazivom "Moja kafana". Sam naziv koncerta govori šta mozete očekivati te noći.

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik je saglasan sa Ticket Vision newsletter pravilima privatnosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati