Program


CATRIN FINCH & SECKOU KEITA
5

CATRIN FINCH & SECKOU KEITA

Koncert dueta Catrin Finch & Seckou Keita deo je koncertnog serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.  više

The Magic Never Stops

CATRIN FINCH & SECKOU KEITA

 

Koncert dueta Catrin Finch & Seckou Keita deo je koncertnog serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.

 

Uzvišena saradnja višestruko nagrađivanih virtuoza – velšanke Katrin Finč (Catrin Finch) i senegalca Seku Keite (Seckou Keita) - predstavlja fantastičnu muzičku avanturu. Po mišljenju Tima Kaminga (Tim Cumming), novinara uticajnog world music magazina Songlines,njihov koncert je „najpopularniji world music program ove decenije”.

 

Katrin Finč i Seku Keita zaviruju u dubinu dveju različitih muzičkih tradicija transformišući ih, u maestralnoj sinergiji, u savremenu muziku koja je njihove koncerte učinila jedinstvenim muzičkim iskustvom.

 

Nakon velikog uspeha debi izdanja „Clychau Dibon2013. godine, njihov dugo očekivani drugi album „Soar“ objavljen je u aprilu 2018. godine, a prati ga intenzivna koncertna aktivnost širom Evrope.U recenzijama britanskog „Gardijana“ (Guardian) i „London Ivning Standarda“ (The London Evening Standard) njihovi nastupi u 2018. godini ocenjeni su sa maksimalnih 5 zvezdica.

 

Prestižni „fRoots Critics Poll“ nominovao je album „Soar“ (jedriti) za album godine - nagradu koju su prethodno dobili za album „Clychau Dibon“ 2013. Nominovan je i za Welsh Music Prize, a magazini Songlines i Mojo uvrstili su ga u deset najboljih albuma 2018. godine.

 

Katrin Finč jedna je od najuspešnijih harfistkinja svoje generacije i koncertno najaktivnija harfistkinja na svetskoj sceni zbog čega je u internacionalnim krugovima prozvana „Kraljicom harfi“. Nastupala je širom SAD, u Južnoj Americi, na Srednjem i Bliskom Istoku, u Australiji, širom Azije i Evrope. Bila je prva Kraljevska Harfistkinja Njegovog kraljevskog visočanstva Princa od Velsa još od vremena vladavine kraljice Viktorije, 1873. godine (2000 - 2004. godine).

 

Čudo od deteta iz kraljevske loze u oblasti Kazamans na jugu Senegala, Seku Keita, izrastao je u vrhunskog virtuoza na kori (zapadno-afričkoj harfi) i postao svetska world music zvezda. Sa zaleđem utemeljenim u tradicionalnoj muzici Senegala i zapadne Afrike konstantno pomera granice svoje umetnosti sarađujući sa nekim od najboljih svetskih muzičara različitih u različitim muzičkim žanrovima.

 

Inspiraciju za album „Soar“ koji će biti predstavljen na koncertu u Beogradu, Katrin Finč i Seku Keita pronalaze u veličanstvenom orlu ribaru (Osprey) progonjenom do istrebljenja u Velsu tokom 17. veka, a koji se nedavno vratio svom staništu nakon 400 godina odsustva. Orao ribar svake godine preleti 3000 milja od obala Zapadnog Velsa, gdje je Katrin odrasla do Sekuove domovine u Zapadnoj Africi – Senegala. Ova neverovatna prirodna veza neizbežno rezonuje u fantastično ujedinjenoj energiji dvoje muzičara.

 

 

Preporuka


NICK MASON'S SAUCERFUL OF SECRETS

Sava Centar, Beograd

U Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar grupe Pink Floyd koji će zajedno sa…

ZDRAVKO ČOLIĆ

Knežev Arsenal, Kragujevac

Usled i dalje nepovoljne situacije izazvane pandemijom Kovid-19, planirani koncert Zdravka Čolića u…

Tekst i režija: Nikola Pejaković Uloge: Andrija Milošević Sloboda Mićalović Viktor Savić Aleksandra…

Prijavite se na naš newsletter!

Budite prvi koji će dobiti infromacije u vezi svih najboljih predstojećih događaja. Klikom na dugme "PRIJAVA", korisnik prihvata da od strane Tickets.rs na email dobija Novosti.

Dragi korisniče,

Ovaj sajt koristi kolačiće za poboljšanje korisničkog iskustva. Korišćenjem ovog sajta prihvatate korišćenje kolačića. Politika privatnosti

Prihvati